*本投稿は、効果や効能を保証するものではございません。
*あくまでも論文の中の話です。
*みなさんの日常生活の知恵として参考にしていただければ幸いです。
①:人参の魅力
・免疫力の強化のための野菜
(出典:Nutritional Benefits of Lycopene and Beta-Carotene: A Comprehensive Overview Tufail T et al., Food Sci Nutr
. 2024 Oct 16;12(11):8715-8741)
(中国の江蘇大学)
→リコピン、βカロテンなどが関係
→骨、目、血管、心臓などに良い働きをするようです。
・やはり、がんによいらしい
(出典:Carrot intake is consistently negatively associated with cancer incidence: A systematic review and meta-analysis of prospective observational studies Ojobor CC et al., Crit Rev Food Sci Nutr. 2025;65(5):1009-1021)
(英国のニューカッスル大学)
(出典:The Known Unknowns: An Enigmatic Pathway of C17-Polyacetylenic Oxylipins in Carrot (Daucus carota L.) Umar AW et al., )
(中国の北京師範大学)
②:人参に期待できる効果
②-1:血糖値を抑制
(出典:Hypoglycemic effect and the post-treatment benefits of carrot pulp fermented by Lactobacillus casei NCU215 in type 2 diabetic mice: insights from gut microbiota regulation and restoration of pancreatic islet function Kang X et al., J Sci Food Agric. 2025 Jul 7)
(中国の南昌大学)
(マウスでの動物実験)
②-2:免疫力の強化のサポート
(出典:A review on vitamin A deficiency and depleted immunity in South Asia: From deficiency to resilience Kumar R et al., Nutrition. 2024 Aug:124:112452)
(英国のレディング大学)
②-3:骨の強化
(出典:Potential of Panax ginseng for bone health and osteoporosis management Wenjie Fang
et al., Chinese Herbal Medicines Available online 27 June 2025)
(香港城市大学)
②-4:老化を遅らせる
(出典:A naturally occurring polyacetylene isolated from carrots promotes health and delays signatures of aging Thomas C et al., Carolin Thomas et al., Nat Commun. 2023 Dec 8;14(1):8142)
(チューリッヒ工科大学)
→ポリアセチレンが関係
②-5:腸内環境をサポート
(出典:Release and metabolism of bound polyphenols from carrot dietary fiber and their potential activity in in vitro digestion and colonic fermentation Dong R et al., Food Funct. 2020 Jul 1;11(7):6652-6665)
(中国の南昌大学)
③:まとめ【論文の中の話】
・血糖値を抑制
・免疫力の強化のサポート
・骨の強化
・老化を遅らせる
・腸内環境をサポート
2025/09/26